maandag 26 april 2010

Mad Cowgirl

Jaar: 2006
Genre: Drama, Romance, Horror, arthouse (een beetje)
Regisseur: Gregory Hatanaka
Cast: Sarah Lassez, James Duval, Devon Odessa, Vic Chao, Walter Koenig

Therese is een voedsel inspectrice van de volksgezondheid die belast is met het onderzoeken van slachterijen. Komt voor haar goed uit, want ze heeft een vreemde eet fetish betreffende rood vlees. Haar liefdesleven loopt echter minder. Haar minnar is een tv evangelist die kiest voor zijn cariere in plaats van voor haar. Dan krijgt ze te horen dan ze mogelijk besmet is met de dolle koeienziekte. Langzaam aan vervalt ze in pure waanzin en raakt ze geobsedeerd door een kung-fu show 'The Girl With The Thunderbolt Kick.'

Wel wel, wat was me dit een raar filmpje. EZr zitten zoveel vreemde elementen in dat ik de helft van de tijd behoorlijk heb zitten fronsen. Om maar iets op te noemen. Sommige personages in deze film praten vreemde talen, voor het gemak ondertiteld in het Engels, maar Therese schijnt alles zonder al te veel moeite te begrijpen. Ook wanneer er achterwaarts gesproken wordt. Hmmm. Bovendien heeft Therese een franssprekende Vietnamees uitziende moeder terwijl ze zelf zo Amerikaans is als de stars and stripes. Hmmm. Nou ja, we zullen het er maar op houden dat haar hersentumor haar parten speelt. Zo weet je nooit exact wat er gaande is, of waarom. Zo is het tijfelachtig of Therese inderdaad ook een echte incestueuze relatie met haar broer heeft.Therese is nergens vies van, zo lijkt het wel, of speelt dit alles zich slechts af in haar hoofd?
Beelden die vaak doen denken aan grindhouse achtige kung-fu filmpjes, met bijpassende ka-pow geluiden worden afgewisseld met verorberingen van rood vlees, orgastische geluiden en seksuele scenes. Het loopt allemaal zo onlosmakelijk in mekaar over dat het allemaal behoorlijk onsmakelijk wordt. Zelfs voor de meest overtuigde carnivoor.
Wanneer haar waanzin in hevigheid toeneemt waant ze zich zelf een kung-fu heldin en traint ze zichzelf in vorm (in scenes die me sterk doen denken aan Linda Hamiltoen die traint in Terminator 2) om de tien tijgers te vermoorden om zelf beter te worden. Of toch niet?
Je hoort het al. Mad Cowgirl is geen gemakkelijk filmpje om naar te kijken. Het ziet er allemaal prima uit, gezien het budget waarmee gewerkt werd, en ook de cast is uitstekend te noemen. Grappig om acteur Walter Koenig nog eens terug te zien als de seksueel gefrustreerde Pastor Dylan. Nooit gedacht dat Chekov uit Star Trek zo een viezerik was.
Net zo moeilijk als Mad Cowgirl te volgen of verklaren is, blijkt hij haast onmogelijk om te bespreken. Doch aan te raden is hij zeker, voor wie niet terugschrikt voor een beetje alternatieve cinema.

Score 4 op 4

Geen opmerkingen: